2010. február 4., csütörtök

Zöld-ség

    Az ablakon túl lévő fél méteres hóra kinézve elég nehéz elhinni, hogy globális felmelegedés van. Pedig.
    Ötletes reklámok és zöld oldalak olvasgatása volt a mai reggelim, és ilyenkor óhatatlanul eszembe jut, hogy én mit teszek - és mit nem - a környezetvédelemért. Tulajdonképp az előbbi kategória jóval több elemet foglal magába, mégis van pár dolog a második halmazban is. Konkrétan az alábbiak:
        1. Nem tekerem lejjebb a fűtést. - Fázós vagyok, és nem szeretem az érzést; nekem kell a komfortérzetemhez a (minimum) 22 fok télen is. Legalább itthon.
        2. Nem mosogatok állóvízben. - Kizárt, hogy önszántamból olyan vízbe nyúlkáljak, amiben mindenféle gyanús dolgok úsznak. És már ránézésre is legalább tízféle kiütést kapok tőle, annyira nem higiénikus.
       3. Nem használok energiatakarékos izzókat. - A hidegen kívül a másik aminek betege tudok lenni, az a sötét. Az embernek szüksége van fényre. Pont. Majd ha gyártanak olyan fényerejű ÉS olyan színű fényt adó égőket, mint a hagyományos, majd akkor.
    Viszont szelektíven gyűjtöm a szemetet, nem kérek szatyrot (illetve papírszatyrot veszek) vásárlásnál, nem hagyok használaton kívül adaptert a konnektorban, a számlák elektronikus úton intéződnek, tömegközlekedek, az esetek túlnyomó többségében idényzöldséget/-gyümölcsöt eszem, a havi nagybevásárlástól eltekintve piacon és kisboltokban veszem meg amire szükségem van. Hiányzik a visszaváltható palackban kapható ásványvíz/gyümölcslé/akármi, nehezményezem, hogy a tankönyvek nem könyvtári-kölcsönzős rendszerben kaphatók (kivéve azoknak, akik tankönyvtámogatásra jogosultak - de könyörgöm, miért nem lehet akkor mindenkinek?), és szívem szerint a sushi mellé adott evőpálcikát is lemondanám, mert van már elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése